Wat wij doen

Bouwbureau Jansman is een full-service bouwkundig ontwerp- en adviesbureau met meer dan 25 jaar ervaring in de bouwwereld. Wij ondersteunen de bouwplannen van initiatief tot oplevering. Van een recreatiewoning tot vrijstaande woning, van bedrijfspand tot rundveestal. Wij kunnen in elke sector uw plannen uitwerken.

Bouwkundig ontwerp & Advisering bouwplannen

Of u nu droomt van een nieuwbouwwoning, een renovatieproject, een bijgebouw, een stal of een kantoor, wij helpen u graag om uw plannen te realiseren.

Vanaf het eerste idee werken wij met u samen aan een gedetailleerd bouwplan. We starten met een schets en werken dit uit tot een definitief ontwerp. Onze uitgebreide tekeningen worden ondersteund met 3D-renders, zodat iedereen een duidelijk en begrijpelijk beeld krijgt van de plannen. Daarnaast verzorgen we alle benodigde toetsingen en berekeningen, die essentieel zijn voor de vergunningsaanvraag en de Wet kwaliteitsborging (Wkb).

Uw wensen staan bij ons centraal. Samen realiseren we het beste ontwerp, geheel afgestemd op uw persoonlijke ideeën en dromen. Of uw project nu groot of klein is, bij ons bent u in goede handen. Samen creëren we een ruimte die volledig aansluit op uw wensen en behoeften.

Bouwkundig bestek en uitvoering

Het opstellen van een gedetailleerd bouwkundig bestek in nauw overleg met de opdrachtgever. Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk voor alle gebruikers. Tijdens dit traject worden uitvoerende partijen geselecteerd en aangeschreven, vragen beantwoord en een nota van inlichtingen opgesteld. Na de aanbesteding is er begeleiding in de aannemerskeuze en tijdens de gehele bouwperiode kan gebruik gemaakt worden van bouwcontrole of bouwcoördinatie.

Gebouwinspectie en aankoopbegeleiding

Een goede inschatting maken van de bouwkundige staat van een pand is essentieel voor aankoop en onderhoud. Bij aan- en verkoop begeleiden wij opdrachtgevers hierin en stellen een inspectierapport op. Daarnaast kan tevens een verbouwplan worden overwogen en meegenomen. Ook bij onderhoud van gebouwen is een bouwkundige opname de basis voor een meerjaren onderhoudsplanning.

Specialistisch tekenwerk

Nieuwbouw en verbouw van groot tot klein. Vanuit het eerste idee een bouwplan uitwerken tot schetsplan en uiteindelijk tot definitief ontwerp. Hierbij worden tekeningen op diverse niveaus vervaardigd, met daarnaast in eigen beheer alle toetsen en berekeningen die noodzakelijk zijn voor de vergunningsaanvraag en wet kwaliteitsborging (Wkb)

BIM

Bouw Informatie Model, de werkwijze waarbij aan het model vanaf het allereerste moment, alle materiaal specifieke eigenschappen worden meegegeven en beschikbaar zijn voor alle partijen, die van ontwerp tot oplevering bij het bouwproces betrokken zijn. Het gaat hierbij om een digitaal model, waarin alle hoeveelheden, afmetingen, materiaaleigenschappen en visuele aspecten aanwezig zijn. Bouwbureau Jansman werkt met het tekenprogramma ArchiCAD.

Alle modellen, van klein tot groot, kunnen meteen worden gebruikt voor 3D animaties, calculaties, energie- en milieuprestatie, uitvoering, revisie en onderhoudsplanning. Reeds vanaf het eerste concept is deze informatie beschikbaar. Op deze wijze werken voorkomt veel fouten en dubbel werk.

Op zoek naar een full-service bouwkundig ontwerp- en adviesbureau?